O mie de nume, indecis.

Chemări la scris…

Există vreo posibilitate să scrii complet rupt de tine? Fuga de propria identitate. Să vrei alta, fără neapărat să o vrei până la capăt, dar ca un costum temporar, de piesă de teatru. Să nu-ți asumi niciuna din cele scrise. O mie de nume, indecis.

Ca Fernando Pessoa, cel care a scris The book of disquiet. N-am citit-o, dar am văzut că e cartea cu mare audiență printre singuratici, introverți, cartea în căror fragmente își regăsesc crezul izolării, însingurării, ca o mângâiere, ca o confirmare. Mai sunt și alții ca ei. Deși Pessoa e aparte; crea laolaltă cu pseudonimele, și identități întregi, complet diferite, care scriau complet diferit.

La mine a rămas la fel. O esență. O continuitate. Ce poartă nume diferite. Ca oamenii, ce poartă nume diferite, nume, prenume, poreclă, alintul de dragoste, de copil, de familie, noi roluri cu numele lor, tată, unchi, bunic. Și aceași esență.

8 comments

    • Cel putin aici, ai cam abandonat. Pana si citatele par a fi abandonate. Inseamna ca am dreptate? Ai parasit corabia asta si ai construit alta? Doritorilor, le faci o invitatie pe vaporasul tau?

    • Ah, ce pacat! Si aveam asa un feeling ca ai alta barcuta. In fine, daca te razgandesti, pune un anunt cat de mic pe aici. Chiar, de ce nu mai scrii nimic? Sau o faci dar scrisul ramane doar pentru tine, in offline.

    • Daca ne stim, ne stim din alta viata (ca tot e la moda teoria asta). Glumesc, sper sa intelegi. Dar ma cam mira intrebarea. Cred ca ti-am gasit blogul prin vara-toamna anului trecut. Am citit atunci cam tot ce gasisem si cum mi-a placut, am revenit iar. Si iar. Si iar. Apoi am preferat sa primesc in inbox scrierile tale. Uneori, ceva din scrisul tau rezona cu cate un gand de-al meu. Mi-a placut scriitorul, recunosc. Altfel n-as fi revenit. Scriitor care de-un timp a disparut lasand totusi o usa deschisa altor scrieri ale altor autori. Care te ating intr-un fel sau altul si care ai vrut sa ni le impartasesti si noua.
      Asa am simtit, ca nu trebuie sa fiu foarte grijuliu in exprimare. Asadar imi cer scuze daca am depasit limita.

Leave a reply:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s