10 / Zece pictori stau grămadă

10. Așa cum a fost înțelegerea, urmând indicațiile de pe carea de vizită pe care mi-o dăduse, m-am prezentat la Marele Maestru Magus Vladimiri Echinox pentru a-mi începe ucenicia de vampir. De la el am aflat tot ce era nevoie pentru asta.

Accesul la Ordo Templii Vampirii (OTV) este unul greoi şi întortocheat şi consistă într-o ucenicie severă la un Maestru Mag vampir de grad Înalt și Super-Înalt. Aceasta este calea grea, dar și plină de recompense pe parcursul ei. Există și o cale ușoară, o scrutătură, dar încă mă gândesc dacă să scriu despre ea, pentru că cei mai mulți oameni în ziua de azi nu mai au răbdare și vor ca toate să li se întâmple peste noapte, fără muncă, fără osteneală, ca prin miracol. Recunosc, există și miracole, mai ales când ești vampir aspirant, dar dacă totul vine așa ușor, de-a gata, există întotdeauna pericolul să nu mai apreciezi lucrurile la adevărata lor valoare. Și ce poate fi mai trist decât să ai o calitate de vampir îndoielnic, adică să te îndoiești de propria ta calitate?

Marele Maestrul Mag (sau MMM, sau 3M) vampir introduce ucenicul în tainele vampirismului treptat, pentru a nu-l sufoca cu prea multe informaţii deodată. Zece pictori cu pensula-n mână stau, inițial la 2 m distanță și cu mască covid, să imortalizeze momentul probelor, fiecare pictor pictează o probă. Apoi cei zece pictori stau grămadă să imortalizeze apogeul, momentul ungerii, când se produce evenimentul cosmic (și magic) al deglutiției pilulei de-a lungul esofagului, cu săvârșirea devenirii. Din vampir aspirant devii vampir complect. S-a săvârșit.

Pe timpul uceniciei Marele Mag Maestrul vampir (sau 3M) va da ucenicului mai multe probe, de obicei în număr de 10 (dar se poate și mai multe, dacă ucenicul se dovedește leneș la învățătură), pe care acesta trebuie să le îndeplinească ca să fie uns în OTV. În ordine crescătoare ca dificultate, aceste probe sunt următoarele (unde punerea lor în practică variază de la caz la caz, în funcţie de capacităţile şi disponibilitatea de moment a ucenicului):

1. Proba de fidelitate – ucenicul de vampir trebuie să-şi dovedească fidelitatea faţă de cauza vampirogenică. Această probă se stabilește individual, în funcție de personalitatea ucenicului. Pe mine 3M-Vladimiri m-a pus la grea încercare cerându-mi să văd Twilight de 7 ori timp de o săptămână și apoi Harry Potter de 7 ori timp de altă săptămână. M-am umplut instant de numere de magie și, colac peste pupăză (sau colac peste bufniță mov, cum se practică în amintirile din copilările ale vampirilor), m-am îndrăgostit în secret și de Harry Potter, mai ales de ochelarii lui. Aici a început pentru mine dilema existențială clasică când o femeie iubește un Harry Potter și un vampir, în același timp.

2. Proba de integritate – când ucenicul îşi dovedeşte calităţile de vampir integru, cu coloană vertebrală solidă și-n același timp elastică, pentru sărituri reușite la capră sau la paralele (vezi proba 10). El nu minte, nu fură, nu ia mită, nu trișează la probe (decât pe ascuns) și nu merge la mitinguri decât în numele ordinului.

3. Proba de inteligenţă – vampirii sunt persoane foarte inteligente, numai cei care acumulează o sumă de peste 150 la toate testele de IQ sunt acceptaţi. Cei mai puțin dotați pot să-și crească IQ-ul prin studiu asiduu. Eu aveam deja IQ de 156, exact ca și înălțimea, deci mi-a fost ușor să dobor dintr-o lovitură 7 probe de inteligență nativă și una de inteligență artificială. AI.

4. Proba de vigilenţă – vampirul trebuie să urmărească timp de 9 zile, zi şi noapte, o anumită maşină, de obicei de culoare roşie, să-i noteze traseul, să facă poze din 30 în 30 de minute și apoi să facă un grafic cu datele obținute. (Opțional poate să angajeze un detectiv particular pentru asta, cu preț între 800 și 3000 de euro. Îmi ofer serviciile, vastă experiență în domeniu, rezultate garantate. Ieftin și bun.)

5. Proba de iubire faţă de animale – vampirul va înfia, va hrăni şi va creşte la sânul lui cu dragoste un animal sau două, la alegere. Eu îl aveam deja pe LolekșiBolek, așa că am avut scutire la proba asta. (Hint: vă pot ajuta și la această probă, LolekșiBolek e de închiriat. E dresat să fie și cute&cuddly, nu doar mușcă.)

6. Proba de răbdare – vampirul va curăţa, la alegere, un parc din oraşul natal, de hârtiile şi mucurile de ţigară aruncate pe jos, timp de 9 sâmbete consecutive. (Îmi ofer serviciile)

7. Proba de memorie – toţi vampirii ştiu pe de rost: Luceafărul, tabla înmulţirii, tabla împărţirii, tabelul lui Mendeleev şi oraşele de pe o rază de 150 de km.

8. Proba de virtuozitate – toţi vampirii au un talent aparte pe care sunt datori să şi-l cultive; cele mai de dorit este talentul dansului de societate sau de dat interviuri la televizor. Eu am ales interviurile pe Facebook, e un televizor și mai avansat, unde în fiecare dimineață îmi postez un video cu un interviu pe care mi-l iau singură și în care îmi spun părerea despre orice. Norocul meu e că, fiind vampir român, pot să am păreri despre orice. Vampirii născuți în străinătate au mari probleme la proba asta. De unde reiese, în sfârșit, și avantajul de a fi român. (Ofer meditații de a fi român)

9. Proba de caritate – toţi vampirii au un suflet mare şi de aceea fac muncă de caritate, de obicei de ajutorare a bătrânilor şi a celor nevoiaşi. Eu am decis să-i ajut pe vampirii foarte-foarte-foarte nevoiași de sânge printr-o metodă dezvoltată de mine după mulți ani de studiu și care așteaptă să fie patentată. În mod normal această metodă ar costa măcar 1000 de lei pe zi, căci ce preț poți să pui pe fericirea vampirului foarte-foarte-foarte nevoiaș de sânge? Dar, pentru că vreau ca toți nevoiașii să aibă acces la această metodă cu rezultate garantate, vând cu doar 100 de euro un program de 9 săptămâni în care te învăț cum să te poziționezi când devii foarte-foarte-foarte nevoiaș de sânge, în așa fel încât să nu mai regreți nevoile din trecut. În același timp, te voi învăța cum faci asta de așa natură încât să fie în beneficiul tuturor celor implicați în nevoia ta. Te voi învăța cum să-ți realiniezi chakrele vampirice într-o formă la care visezi, bazată pe iubire pură, necondiționată. Ești gata să construiești cel mai bun flux sanguin din viața ta? Te aștept la trainingul „Sânge vs Vin”!

10. Proba de săritură în înălţime – vampirii sunt foarte buni saltimbanci, de aceea e necesar un antrenament susţinut în această direcţie (sunt preferate săritura la capră sau la paralele). (Ofer capra sau paralelele)

La sfârşitul tuturor acestor probe, exista proba finală, cea a alegerii, când Maestrul 3M oferă ucenicului să aleagă între pilula albastră şi cea roşie, ca în Matrix. Dacă face alegerea potrivită, atunci prin înghiţirea pilulei, ucenicul e instant uns în Ordo Templii Vampirii, pe dinăuntru de pilulă, iar pe dinafară, de Maestru 3M, cu ulei aromat cu parfum de eșapament de steaua specifică lui, stea ce-i va purta automat și numele de botez vampiric. La sfârșit, cei zece pictori stând grămadă îi înmânează îngrămădindu-se în jurul lui, la busculadă, cele 20 de picturi, zece ale probelor, și zece ale ungerii. Noul uns are obligația onorifică să etaleze toate cele 20 de picturi în casă, pe toți pereții, și să facă 1000 de copii, obligatoriu pe flaiere-color hârtie lucioasă 120gsm, pe care să le înmâneze tuturor cunoștințelor, ca semn de auto-recunoaștere a meritelor în cea mai reușită metodă de mascaradă, de la Facebook încoace, de megalomanie și delusion of grandeur, of self importance and immortality. Vivat!

Astfel începe o viață plină de satisfacții de vampir integru, vegetarian, caritabil și interesat de binele și bunăstarea comunității în care are onoarea să se fi născut, crescut și transformat. El se va îndrăgosti iremediabil de un alt vampir (în secret se mai poate îndrăgosti de niște alte vietăți) și astfel de fiecare dată va lua naștere o foarte pasională poveste de dragoste, de obicei ecranizată, între vampiri îndrăgostiți buștean.

One comment

Leave a reply:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s