8 / Bau-Bau, un element al agenturilor străine

8. Printre vampiri s-a dus vorba la un moment dat că unul dintre noii unşi în OTV (Ordo Templii Vampirii), a încălcat primul amendament din Constituţia Hematiilor Siclemiante (este vorba de regulamentul de ordine interioară pe care se bazează toate deciziile legale ce reglează distensiunile care apar între vampiri, numită prescurtat PCR (Populaţia Categoric Roşie), spre a fi deosebită de PSD (Populaţia Schimbătoare de Dolari, care reprezintă rasa uzurpatoare a PCR)).

Primul amendament spune, citez: Toţi vampirii, indiferent de rasă, culoare, înălţime, sex, atitudine politică, număr de gene, culoarea pelerinei, parfumul stelar, jocul de glezne, cantitate de păr, capacitatea turbionară de-a zbura câineşte sau bras, deci toți adică, sunt egali şi nu au dreptul de a se lăuda cu abilitaţile lor intelectuale, muşchiloase şi teneborase.

Uneori, selecţia noilor membri nu este suficient de strânsă şi mai scapă câte o oaie printre lupi. Adică un element disruptiv care face ordinul de ruşine. Aşa s-a întâmplat cu Bau. După ce în momentul ungerii a declarat că vrea să se boteze ca vampir cu numele de Bau, uimind asistenţa, deoarece acest nume fusese deja preluat cu 2 secole în urmă de unul dintre cei mai de vază membri ai comunităţii. Una din regulile ungerii e că nu poţi să îţi alegi un nume care a fost deja luat de alt vampir, pentru că dă eroare în tabelul excel care ţine evidenţa PCR. Atunci Bau, a ridicat glasul şi-a spus că nu va fi doar Bau simplu, ca să evite erorile de formatare ale excelului la recensământul trianual, ci un Bau compus: Bau-Bau. Marii magi care-l ungeau atunci au fost de acord, uitând (căci în acel moment era meciul Spania – Italia şi vampirii de Rang Înalt şi Super-Înalt erau ocupaţi să devieze mingea cu puterea minţii în picioarele jucătorilor preferaţi) să o întrebe pe Fluşturista (marea preotesă futuristă, care vede viitorul) despre evoluţia la paralele a noului membru. Mare greşeală!

Pentru că Bau-Bau s-a dovedit o scursură vampirească în adevăratul sens al cuvântului, adică strop după strop. De cum s-a văzut vampir, a decăzut complet. S-a apucat de băut, de baschet, de biliard, de bimbos (adică gagici cu buze date cu botox), a renunţat să mai scrie şi să vorbească corect româneşte, și-a epilat sprâncenele, barba și gambele, s-a dat cu aftershave ieftin peste tot, a intrat în PSD şi s-a dus prin cluburi să danseze house și Jerusalema (afront oricum credinței vampirilor complet neJerusalemice), dansuri stric interzise vampirilor pentru că le trimite, sub prespunea mişcărilor, tot sângele în scrot şi devin brusc foarte-foarte-foarte nevoiaşi de sânge. În momentul când vampirii devin foarte-foarte-foarte nevoiaşi de sânge, devin bondici. Bondici ca-n James Bond. Îşi inversează numele de vampir când se prezintă, ceea ce le modifică puterile, tocmai pentru a atrage atenţia şi a se lăuda că sunt mai ortomani decât alţi fraţi vampiri, conform Mioriței. Și-și fac planuri perverse de acaparare. Acest lucru e o fărădelege (greu de trecut cu vederea binoculară pe timp de noapte) adus primului amendament, căci niciun vampir nu e mai slab sau mai ortoman sau cu oi mai multe decât alt vampir. Singurele diferenţe (absolut nesemnificative) sunt cele de rang, avere, rasă, culoare, înălţime, sex, atitudine politică, număr de gene, culoarea pelerinei, parfumul stelar, jocul de glezne, cantitate de păr şi poziţia preferată de zbor.

Însă Bau-Bau, fiind în transă bondică, se prezenta PSD-ului cu “My name is Bau, Cichi-Cichi Bau-Bau“, lucru care a dus şi la legenda urbană cântată mai apoi de o formaţie de renume, care a răspândit vestea încălcării amendamentului. Când a ajuns piesa asta la urechile de emisie-recepţie ale Poliţiei Meticuloase pe Stradă (PMS), ce se ocupă cu ordinea şi disciplina vampirilor, Bau-Bau a fost umflat de poteră şi adus în faţa Marii Adunături Interdisciplinare (MAI). A fost judecat şi pedepsit pentru trufia lui, luîndu-i-se pelerina, telefonul, pantofii de vampir şi colţii înşiraţi pe aţă pe care-i purta la gât, şi-a fost izgonit din ordin cu blestemul că i se vor înmulţi mereu necazurile lui, mai ales în vremea PSD-ului, că în dureri își va relua ucenicia de la început și în sudoarea feței lui își va trece iar toate probele pentru a putea fi din nou demn de a deveni un vampir onorabil și plăcut ordinului. Însă acesta, revoltat, a refuzat mâna întinsă de justiţie, inclusiv a mușcat mâna ce-i întindea o pâine, şi se duce vorba că a trecut de partea agenturilor străine, a vârcolacilor, însă spionii noştri vigilenți nu au ajuns deocamdată la o concluzie comună, căci n-au reuşit să dea de el. Dar și când îl prindem…

One comment

Leave a reply:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s