5 / Iniţierea în OTV – Ordo Templii Vampirii

5. Era o noapte umedă şi cam furtunoasă, prima dată când l-am întâlnit pe Magus Vladimiri Echinox. Eram doar o inocentă copilă care, fără să ştie prea multe despre vampiri şi secretele lor, încerca, printr-un mimetism impertinent, să pară că deja trecuse prin cele 10 căi ale iniţierii în Ordo Templii Vampirii şi deţinea deja primul rang al uceniciei. În frumosul meu oraş natal medieval, în acea toamnă care avea să-mi schimbe decisiv viaţa, luam parte la o petrecere gotică împreună cu două colege de facultate. Crezusem că aveam să-l întâlnesc acolo şi pe Vampus, de care mă îndrăgostisem lulea. În naivitatea mea considerasem petrecerile gotice drept adunături de vampiri sub acoperire. Însă aveam să aflu că la petrecerile alea erau doar nişte puşti foarte pătrunşi de partea neagră a naturii umane, nicidecum vampiri autentici. Sau măcar aspiranți la autenticitate.

Cu Vampus nu puteam să vorbesc foarte des. Din când în când mă suna pe telefonul roz, pe care mi-l dăruise special pentru asta, şi îmi dădea voie să-l văd. Îmi arăta locurile pe unde călătorea, lumile secrete, planetele atunci când emigra prin sistemul solar, să consulte zodiacele direct de la sursă. Însă n-avea foarte mult timp pentru mine, treburile vampirogenice îl ţineau foarte ocupat. În scurtul răgaz în care am reuşit să stau de vorbă cu el, mi-a pomenit de mai multe ori că aveam, în curând, să ne vedem mult mai des. N-a vrut să-mi spună exact despre ce e vorba. Doar mi-a indicat să mă duc la petrecere în ziua aceea, să iau parte la adunătura gotică. M-am dus plină de speranță în suflet și cu bujori în obrăjori, dar mi-am dat seama repede că nu era ca să-l întâlnesc pe el și că destinul vampirogenic îmi pregătise altceva în cale. 

Vampus, de fapt, îmi aranjase un blind-date cu Maestrul Inițiator, preafericitul și preavampirul Magus Vladimiri, fără ca niciunul din noi să ştie. Sau poate prefericitul și preavampirul știa, dar nu voia să recunoască din motive de hârtie. Pentru că la vampiri nu se umblă cu pile, dar niște sforicele tot a tras Vampus Lampant al meu, care cred că și el se îndrăgostise deja buștean de mine, și a reuşit să-nlesnească cumva întâlnirea cu preavampirul Maestru. Depindea de mine dacă aveam să obţin și apoi să păstrez atenţia lui, destul de scurtă, dealtfel, de la poțiunile vampirești care-l distrag în fiecare zi pe căi noi de iluminare și inițiere. Dar iarăşi, Vampus nu-mi spusese nimic din toate aceastea, voise să lase predestinarea să-şi spună cuvântul greu ca de plumb, deși își dorea fierbinte să devin și eu una de-a lui, asemenea în grai și zbor, ca să mă primească neamul lui în sânul lor. 

Tinerică, îndrăgostită de un vampir și pe tocuri, m-am dus la party și toată lumea era a mea. Nu ştiam că Universul şi Calea Lactee îmi bătea la porţile tinereţii. Am pășit spre destinul implacabul ce mă chema împreună cu cele două colege care s-au arătat foarte bucuroase să mă însoţească la adunătura gotică, ceva atât de exotic în peisajul emo. În seară aceea ne strecurasem afară, cu voie şi mai mult fără, să luăm parte la petrecerea care avea loc în beciul unei case vechi, căreia, pe dinafară nu-i dădeai nici două parale, dar pe dinăuntru îi dădeai toți banii pe care-i aveai la tine. N-aveam mulți, dar am dat tot. Mă urcasem pe un scaun şi, în admiraţia vădită a câtorva băieţi cărora le făcusem ochi dulci toată seara, îmi fluturam capa neagră, recitând cu entuziasm versuri din E.A.Poe şi trâgând din când în când câte o duşcă din berea care nu-mi plăcea, dar care-mi dădea un aer nonșalat. În acel moment, din haosul din jur s-a desprins o figură impunătoare ce a venit spre mine. Figura era un bărbat înalt, aproape la fel de înalt ca mine, deşi eu eram căţărată pe scaun plus tocuri, c-o barbă lungă şi albă, care m-a frapat, căci era în contrast cu părul negru şi lucios. Îmbrăcat în negru complet, la fel ca noi toți ceilalți, figura respectivă nu figura ca o figură aparte, mai mult părea de figurație. S-a oprit în faţa mea, și la propriu și la figurat, şi m-a privit cercetător încercând să figăr out ce fac eu acolo. Versurile mi s-au topit brusc pe buze, deja mi se părea că eu făceam figurație, nu el. Am făcut o reverenţă stângace în faţa lui, fluturându-mi pelerina teatral, iar barba lui albă păru să tresaltă purtată de curentul pe care-l creasem cu mişcările mele agitate.

– Domniţă dragă, glăsuiți cam multe versuri cam pline de A.E.Poe, acesta e un cod cu figurație îndelungată în societăți obscure. Ia-n spuneți, cochetaţi cumva cu Ordo Templii Vampirii, m-a întrebat c-o voce răsunătoare, de parcă ar fi ştiut de atracţia mea pentru vampiri.

Cei din jurul meu au părut brusc electrocutaţi de glasul lui cu ecou iar eu am înmărmurit, paralizată de privirea lui de gheaţă. Pentru o secundă nu s-a mai auzit niciun sunet, boxele au făcut scurtcircuit.

– Nu, am răspuns în cele din urmă, tremurând. Apoi mi-am dres mai bine glasul, pelerina și tocurile și am continuat cu îndrăzneală: Dar nu m-aş supăra dacă ar chocheta Ordinul cu mine.

Magul s-a uitat la mine nemulţumit şi intens, ca şi cum ar fi vrut să mi se lipească de piele, apoi s-a întors pe călcâie şi s-a îndepărtat, măturând podelele cu barba lui lungă. În acel moment am fost străfulgerată de-o revelaţie. Am sărit de pe scaun şi, făcându-mi loc prin mulţimea ce începea din nou să se agite cu poezii de toate felurile, cele mai multe cu rimă albă, dar erau și cu rimă neagră, am alergat după el într-un suflet.

– Maestre, Maestre, am exclamat, căci am ştiut deodată că mă aflam în prezenţa unui membru foarte sus-pus al misticului, miticului şi mult-visatului Marelui Ordin Vampirian, în a cărei fraternitate strălucitoare îmi doream de atâta timp să intru. Luaţi-mă ca ucenică, vă implor, am strigat.

– Nu pot face asta, mi-a răspuns serios, oprindu-se din drum. Marele Ordin nu este pentru domniţe tinere şi virgine ca tine, care tot ce ştiu e doar să epateze, să meargă la adunături de astea, fără să fi experimentat cu adevărat nici plăcerile, nici amărăciunile vieţii. Trebuie să fii măritată şi să fi avut măcar un copil, ca să poţi fi într-adevăr pregătită pentru a intra în fraternitate.

Nu m-am dat bătută. Știam că am talent să devin vampir, știam că pot, aveam ambiții mari, deşi eram încă tânără şi atât de necoaptă. Altfel nu ar fi venit la mine să mă întrebe, am socotit în mintea mea redepe. De aceea nu m-am lăsat descurajată de obiecţiile lui şi-am insistat:

– Dar, Maestre, virgin nu mai e nimeni în ziua de azi și vreau să fac copii de tânără, să fiu mamă tânără. Deja am o relație cu Vampus Lampant din neamul Origamus, poate-l știți, are un grad destul de bun în Ordin. Și mai sunt și influenstăriță pe Facebook, vă pot promova poțiunile și să vă aduc noi adepți, fragezi și buni. Și oricum, trebuie să fie şi alte căi decât măritatul ca să devin vampir. Uneori, chiar dacă ajungem cu toţii în acelaşi loc, nu înseamnă c-am şi mers pe acelaşi drum, m-am auzit spunând cuvinte ale căror înţelepciune toridă nu-mi dădeam seama de unde explodase deodată în mintea mea. Mi-am dat seama că nu erau gândurile mele, Vampus îmi şoptea ce să spun. Am continuat la foc automat:

– Vă implor, uite, luaţi-mă ca fată în casă, vă voi lustrui mobila, voi şterge praful, vă voi face cafeaua, vă voi tăia unghiile, vă voi pieptăna barba, știți… poate nu știți, dar au apărut acum loțiuni speciale de barbă, că se poartă părul pe față din ce în ce mai mult, mai ales la băeți, am eu pe Facebook un articol și primesc și mostre gratis de la firme de cosmetică, să le fac publicitate, le încerc pe dvs, facem poze, selfiuri, vă dați seama ce hit? Și voi fi și secretara dvs, dacă vreţi, orice, și vă asigur, chiar ORICE, nu mă dau în lături de la nimic, numai lăsaţi-mă să îmi încep ucenicia sub îndrumarea dvs. Îmi doresc cu adevărat să fiu un vampir uns al Ordinului.

Maestrul m-a privit c-o sclipire blândă în ochi, mă întrebam ce l-a convins, loțiunea de barbă sau orice-ul ăla, și ca şi cum brusc şi-ar fi amintit de copilăria lui de mag mic, vocea i s-a înmuiat când mi-a spus:

– Bine, vino mâine dimineaţă la mine şi voi vedea ce se găseşte pentru tine, şi, c-un gest dibace, a scos din buzunar o carte de vizită şi mi-a întins-o. Am luat-o emoţionată. Ochii lui au sclipit ascuţit, ca săbiile, şi-am înţeles atunci că eram în faţa celei mai mari provocări pe care-o întâlnisem până atunci în viaţa mea, chiar mai mare de a atinge 2000000 de like-uri pe Facebook. 

Eram eu oare capabilă să las în urmă lumea aşa cum o ştiam şi să plonjez în braţele necunoscutului? Eram eu oare capabilă să renunţ la viaţa mea aşa cum o trăisem până atunci şi să devin secretara, servitoarea, ucenica Marelui Mag Prefericit și Preavampir Vladimiri Echinox pentru a pătrunde tainele esoterice ale Marelui Ordin? Nu știam nici eu de ce eram capabilă atunci, dar când am ajuns acasă, am văzut că am fost capabilă, împotriva voinței mele, să intru direct pe Facebook ca să schimb statusul, de la in a relationship cu fascinantul sexiul Vampus Lampant, la in very multiple relationships, iar pe Maestru l-am pus primul. Cu prenume, Vladimiri, să nu se prindă followării că umblam cu vrăjitorii.

One comment

Leave a reply:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s