1 / Cum știi că ești vampir?

Fragment din “Jurnalul unei vampire îndrăgostite buștean”

1.

Vampirii există cu adevărat. Ei se află printre noi, trecem în fiecare zi pe lângă ei. Foarte mulţi dintre ei nici nu ştiu că-s vampiri. Însă vine un moment în viaţă când descoperă adevărata lor chemare. Aşa mi s-a întâmplat şi mie când, la foarte frageda vârstă de 18 ani, am aflat că sunt vampiră. O vampiră de 18 ani lumești și de mulți eoni cosmici. De atunci iau parte lunar la întrunirile vampirilor din oraşul meu, unde continui să descopăr mereu, cu încântare și uimire, din ce în ce mai mulţi vampiri. Cu unii am trăit poveşti de dragoste, cu unii doar am făcut sex, cu alţii m-am împrietenit şi-am format alianţe sau tratate temporare de pace, pentru că n-aveam timp de război, eram ocupată cu examenele. Am şi vampiri cu care nu mă împac prea bine, au apărut duşmănii datorate mai multor factori, dar despre aceste lucruri vă voi povesti treptat.

Dar, revenind la înclinația de vampir, pot să vă spun că unii reușesc să își descopere înclinaţia vampirică destul de greu, chiar dacă această latură întunecată şi atrăgătoare clocoteşte în ei de sute de ani. Dar doar așa, după ce-și acceptă partea dubioasă din ei, pot ei să dibuiască mai departe în jurul lor și alţi vampiri cu care se împrietenesc, iubesc, secsuiesc, exprimându-și plenar dragostea.

Mai întâi să stabilim termenii de bază. Un bărbat care este vampir se numeşte Vampir. O femeie care este vampir se numeşte Vampiră (şi nu vampiriţă; vampiriţă e doar un diminutiv incorect folosit în loc de termenul consacrat, de către cei care nu au trecut (sau au trecut și au uitat-o) prin perioada de feminism existențial a vampirilor; a fost în secolul VI). Întrunirile vampirilor şi ale vampirilor-aspiranți (numiți VA) se numesc Vampiriade. Participarea la Vampiriade nu e oligatorie, însă e recomandată deoarece astfel se obţin ionii vampirici (aceştia sunt particule cuantice de energie vampirică folosite mai ales în momentul îndrăgostirii, influenţând decisiv comportamentul vampirilor în călduri).

Vampirii sunt foarte inteligenţi, mai inteligenţi decât restul oamenilor, chiar dacă ei nu-s oameni, dar aproape. De aceea, deseori se plictisesc în capul lor şi fredonează cântecele ca să-şi ţină de urât. Când veţi auzi pe cineva fredonând să fiţi sigur că ori este un vampir, ori este un vampir dormant, adică VD.

Dar ce este un vampir dormant, adică acel VD?

Vampirii dormaţi, deci VD, sunt cei care încă nu şi-au dat seama că sunt vampiri. De aceea, dacă auziţi pe cineva fredonând, nu mergeţi direct la el să faceţi cunoştinţă, ci abordaţi poziţia de vampir (vă voi povesti despre poziţia de vampir în jurnalul meu). Dacă ştie deja că e vampir, vă va recunoaşte imediat. Dacă e un vampir dormant, ca majoritatea, nu va înţelege poziţia şi-n acest caz e bine să-i daţi vestea cu precauţie. Sau să nu-i dați vestea deloc și să-l lăsați să fredoneze în continuare, fericit în sărăcia lui de duh.

Când un VD, adică vampir dormant, află că este, de adevăratelea și pe bune, un vampir, el devine automat VA, adică vampir-aspirant. El aspiră. Ceea ce înseamnă că va trece printr-un proces de autocunoaştere, de reactualizare și dezvoltare personală, cu multe workshopuri şi autoexplorare, cu traininguri (scumpe) de descoperire a laturii lui vampirice şi de integrare în absolutul vampiresc (prescurtat AV) și în comunitatea mereu crescândă, mai ales pe lună plină, a vampirilor.

Cum recunoşti tu că eşti vampir de adevăratelea și pe bune?

Dacă și numai dacă:

– îţi place să sugi îngheţata

– îţi plac plimbările la malul mării, mai ales noaptea

– te trezeşti obosit

…atunci cu siguranţă eşti un VD, adică vampir dormant. Hai să fim serioși, că până acum n-am glumit, știați deja asta, nu? Sincer. (Nesincer, nu, nu știați).

Din stadiul de VD, vampir dormant, devii deodată VA, adică – iar trebuie să explic, deși vampirii sunt deștepți – vampir-aspirant. În acest moment, o lume întreagă se deschide în faţa ta, o lume fascinantă care te aşteaptă cu braţele, pelerinele și pungile deschise. 

Am 24 de ani şi sunt vampiră. Sunt cunoscută la Vampiriade sub numele de BloodyMary, dar prietenii îmi spun Bloody-Măriuța, şi sunt îndrăgostită de un vampir pe nume Vampus Lampant. Dar şi de Harry Potter. 

Leave a reply:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s