Masca de față cu miere de rapiță – the great experience

The experience its a HUGE mess! Nu mi-a spus nimeni, dar acum sunt singură că cele care-și pun mască pe față au niște “haine de pus masca“. Pentru că m-am uns din cap până în picioare, deși trebuia doar pe față. A curs pe tricou, pe pantaloni și partea proastă e că avea și niște ulei prin ea, deci adio haine, nu le mai scot din boală.

A curs pentru că am topit-o eu înainte, de, era prea șerbet ca s-o pot întinde. Or, mierea lichidă și cu ceva ulei de argan pe deasupra, curge, desigur. Norocul meu a fost că odată pe față, se întărea. Sau aproape norocul meu, că acum era greu de întins, întinderea s-a transformat în forțos masaj facial cu degetele ce se străduiau să tragă de miere, de mi se întindeau ridurile ca pe elefantul tras cu praștia. Iar dejtele mi se lipeau de față, fața de păr, părul de haine, do the math. Cum pentru ce? Pentru câte fire smulse, încercând să le dau la o parte de pe față. Nu, nu merge.

Și nu, nu e nevoie de o linguriță pentru o singură față, ajunge și jumătate de linguriță și mai și rămâne. Dar da, cei cu două fețe pot să folosească o cantitate mai mare. Într-un final, cu fața lipicioasă, mierea solidificată pe piele în brobonele aurii, ca și cum aș fi fost picurată cu ceară, cu hainele unse, cu fire electrizate alipite inseparabil pe obraz, căci nu le mai poți sub nicio formă îndepărta, am mai rămas și să miros o vreme chinuitoare ceva foarte neplăcut, aflat drept sub nasul meu. Că mierea de rapiță miroase urât. Unii zic că a varză, mie mi se pare că miroase a nespălat. Nu spun ce.

Concluzie (definitivă): nu-s de mine. Măștile. Am știut eu ce-am știut, de n-am aprofundat tainele mâncărurilor pe față. Pur și simplu, nu stau. Iar când stau, îți smulg firele de păr, îți murdăresc hainele, podeaua și, ca acum, tastatura, dacă te mai și apuci să împărtășești din înțelepciunea cu chiu și vai și au adunată, tastând cu dejtele aproximativ uleioase. Deși chiar m-am spălat pe mâini, dar cred c-au pus ăștia ceva în apă să omoare prin persuasiune corona și să păstreze arganul. Că-i prețios, vine de la capre rare.

Leave a reply:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s