Roboței

Nu am simțit decât recunoștință când am intrat în casă și am văzut podelele lună. Aspirase mica farfurie măturătoare peste tot. Să vii acasă și să fie totul curățat, ca prin farmec? Cum sună asta? Și să poți repeta asta de câte ori vrei, chiar și o dată pe zi, de ce nu?

Ca și mașina de spălat rufe, ca și cea de vase, nu poți să nu fii recunoscător celor ce le-au inventat. Într-un fel, recunoscătoare oamenilor, în general, că nu e invenția unui singur, ci e un efort cumulativ. Roboței de casă ce transformă complet modul în care-ți petreci timpul. Sigur nu-l mai petreci măturând pe jos.

Abia aștept să apară cei dotați cu AI, cu care să vorbesc. Sper să-i facă deștepți.

2 comments

  1. Ultima frază m-a pus pe gânduri, o persoană de competența ta, să vorbească așa, sorry. N-aș fi zis nimic, dar uite ce ravagii se pare că face acel virus buclucaș, situație alarmantă în Italia și zic asta vizavi și de neseriozitatea celor care dictează în UE, și țările supuse acelui tip de iresponsabilitate a oamenilor “deștepți” – la ce roboți deștepți vorbitori te aștepți? Tehnica înmulțirii banilor miliardarilor (fără o muncă acoperitoare), a corupției gândirii, transmite ceea ce vedem și auzim. Sorry dacă cumva exagerez, n-aș vrea să te indispun cumva, ci doar pt obiectivitate și realism.

Leave a reply:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s