Ida s-a speriat o pălăriuță (2)

De Nicolaas Matsier

2.

Imediat a doua zi după întâmplarea cu vecina, Ida s-a dus întins, cu capul gol, direct la zebră. La acea zebră. A așteptat să se pună verde și a trecut. Dar nimic nu s-a întâmplat. Un biciclist s-a scărpinat preocupat după ureche, un șofer s-a aplecat să citească ceva dintr-un ziar, un motociclist a tușit din toți rărunchii. Nimic care s-o sperie pe Ida, așa că a trecut în completă siguranță pe pietoni, de partea cealaltă a străzii. A rămas acolo și-a așteptat din nou să se pună verde.

Și uite așa a trecut Ida încoace și încolo zebra de vreo șaișpe ori în ziua aia fără să se întâmple nimic. Noroc măcar că nu ploua. Hai odată, se gândi, hai odată, pliz-pliz-pliz, cu pălărioara aia!

Dintr-odată PAF! Se făcu! I-a sărit inima din piept. Căci Ida s-a speriat cu adevărat. Foarte tare. O mașină opri cu scrâșnet zdravăn de frâne, cu botul deja pe jumătate intrat pe pietoni, drept lângă picioarele ei. De dincolo de volan, șoferul o privi buimac, ca trezit din somn.

Dar ei nici nu-i trecu prin cap să se supere pe el. Căci Ida murea de curiozitate să vadă ce pălăriuță se speriase de data asta. Fugind pe partea cealaltă a străzii, se opri pe trotuar și-și scoase cu nerăbdare pălăriuța s-o cerceteze.

Era puțin mai deschisă la culoare decât prima, și puțin mai mică. Nu chiar mărimea ei de data asta, dar tot frumoasă de-ți lua ochii. Parcă puțintel dezamăgită, se întoarse acasă cu noua pălăriuță. Chiar așa de ușor nu era, deci, să îți deschizi un butic de modă pentru pălării. Căci asta era ideea ce-i venise atunci când a trecut vecina pe la ea. 

va urma

One comment

Leave a reply:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s