Matcha zi de zi

Matcha, bun pentru toți, dar mai ales pentru femei de la menopauză în sus (și bărbații going grey). Pentru că ar ajuta la increased mineral density. Poate nu te rupi așa de tare când cazi pe gheață. 80 de ani și fractură de col femural egal șanse mari spre moarte.

Mi-am cotrobăit recent prin dulapuri (și n-am găsit) după ceai verde, să pun, evident, și eu de-un ceai mai de doamneajută, în timp ce de pe policioară mă privea chiorâș un borcan de Matcha. Opac, da, să nu-l decoloreze soarele. Ah, da, ăsta e tot ceai verde, mi-am zis, doar că fărmițat, au măcinat frunzele mic-mic-mic, de s-o făcut pudră ce aproape o ia prin aer când deschizi capacul și te face să strănuți verde. Gust amărui, de asta cred că a și stat deoparte atâta timp, ofuscat pe policioară, că nu intră și el în rândul vedetelor folosite zi de zi, cum sunt mister cardamom și duduia scorțișoară.

În lipsă de plicurile tradiționale de ceai verde, care nici ăla nu-mi prea place, dar îi bun pentru somn, am zis să încerc Matcha. Again. Un fel de come back. With a vendance. Nu mi-a plăcut data trecută, dar acum începe să-mi placă. Că după ce am băut o cană azi, o cană mâine, parcă mai vreau. Mai ales cu miere și scorțișoară. Sau cu miere și ghimbir, bun la stomac și-ți trezește și capul, dacă dormea.

Și ca să fie totul bine studiat, am search-uit după beneficii, desigur, ca să bem informați. Aici 9 beneficii și aici 21 de beneficii, unde foarte multe se repetă, doar că-s prezentate altfel. Lucruri bune, numai lucruri bune, că începi să te întrebi de ce mai bea lumea cafea când există Matcha.

De fapt, sumarizând, aș zice 3 calități, cerebral stimulant și echilibrant, antioxidant pe multiple sisteme, printre care cel mai de seamă, cel imun, deci posibil să fie și anticanceros, și protector cardiovascular. Stimulant, ca și cafeaua, dar fără efectele ei secundare, printre care cariile și tremuriciul în lipsă sau de după. Face bine la neuron, crește puterea de concentrare la o oră după, deci beți Matcha cu o oră înainte de examen. Sau de condus în București, ca să rămâneți zen. Antioxidant. Plin, da’ plin, duduind de antioxidanți. Din cauză c-au pus frunza cu totul. Și benefic pe vase și inimă, asta incluzând și faptul că ajută la slăbit (nu că slăbești de la el, ci doar pune umărul pe lângă celelalte măsuri).

Eu îl beau cu lapte, dar se poate și citronădi. Sau se poate orice elucubrant inventat prin cafenelele de și cu fițe. Important e să fie pudra aia verde, care, apropos, e un foarte bun colorant natural. Pentru maioneză verde, why not.

Leave a reply:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s