Mașina cu volan turcoaz neînduplecat

Apare în seria 2 din Fargo. Ea e toată turcoaz crâncen de frumos, și pe dinafară, și pe dinăuntru, scaunele, bordul, volanul, și e condusă de Peggy, personajul feminin nebun, patologic nebun, și adorabil, jucat de Kirsten Dunst, actriță ce mi-e antipatică de fel, doar că aici face singurul rol în care-mi place tare de ea cum joacă, cu sclipirea căpie din ochi și accentul minnesotanian.

Mașina e un albastru azuriu peruzea, infinit de senin, de strident, de bazaochi, de nemaiîntâlnit în vremurile noastre. Se pare că e vorba de un second-generation Chevrolet Corvair. Aici un articol cu imagini și mult mai multe detalii despre mașinile din Fargo seria 2, de altfel, foarte bine documentat. I cannot help but cite one of the most funny statements about this serie “Here’s a shot of the menacing Gerhardts’ Lincolns looking menacing… as the Gerhardts are busy menacing people.

Mai apare o dată,  ca simbol al unor bijuterii deosebit de frumoase și foarte rare, prin nepracticalitatea lor, în Irishman (aici o cronică a filmului excepțional de bine scrisă de Christina Newland). Aceeași turcoază apucată, smitită în peruzea și pe dinafară, și pe dinăuntru, nu știu eu să spun dacă tot Chevrolet Corvair era. Dar știu să spun că se unduia în aceleași linii albastru zurliu și inexplicabil. It is all that counts.

Într-o lume ideală, conduc o astfel de mașină.

Leave a reply:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s