One year. Executat.

Un an, cu nesuspendare. Executat. De blog.

Mi-am dus la capăt înțelegerea pe care am făcut-o cu mine în ianuarie. De aceea sunt bune înțelegerile astea cu mine, mă simt obligată să le duc la capăt. Cu condiția să am și ceva susținere din exterior, pe care tot eu mi-am creat-o. L-am plătit pentru un an, să aibă domeniu. Și, cel mai important, să n-aibă reclame. Iar dacă am plătit, stau până la sfârșitul filmului. Chiar dacă e prost. Deci, într-un fel, pe ansamblu, tot mie mi-o datorez, chiar și ajutorul extern, că toate-s a mea facere. Și execuție.

Un an de blog, cursiv, fără sughițul finalizant. Fără ruptura aia care se începe cu întrebarea “are you sure you want to delete this blog?” și se încheie cu “yes“. Și, mai ales, fără impulsul de-a iniția tranzacția ce începe cu acea întrebare. Huge achievement.

Curând se încheie anul și se termină și plata ce m-a ținut să stau până la sfârșitul filmului.

I am free! To burn my violin. Anytime.

Cum era aia, with great freedom comes great responsibility? Sau nu, era power. Tot aia.

5 comments

 1. A și trecut un an? Nici nu am realizat. Știu doar ca te-am citit cu placere. Chiar dacă de cele mai multe ori doar am citit fără sa comentez.
  Și Isabela are dreptate, scrii tare bine, dar numai tu hotarasti ce vrei sa faci mai departe.
  Zi frumoasa, Menda!

 2. “Cu condiția să am și ceva susținere din exterior […] cel mai important, să n-aibă reclame.”

  În primul an de stdenție, printre altele, s-a întâmplat că eram în vorbă cu o fată anul 5 la matematică; și împreună am fost la un spectacol de muzică simfonică, iar eu cu greu eram atent, obosit că în vremea acea aveam ore și seminarii toată ziua, până la 8 seara, uneori, cât și în zilele de sâmbăta. Dar cu ea am avut o revelație plăcută: vorbind cu ea, mă descopeream pe mine; așa că mă grăbeam s-o văd…! Așa e și cu blogu’, Menda, aici te cunoști mai bine, te redescoperi, poate, cunoscând diferiți oameni, sigur că știi, nu-i o noutate; mai zâmbești… și te bucuri că ești apreciată!

  • Cum e cu blogul, pentru mine, eu știu. Unde accentul e pe “eu”.

   Asemănarea cu descoperirile promovate de prietenia cu studenta la matematică e o speculație.
   Nu mă regăsesc în ea.

 3. Motivație, mai puțin speculație; accentul s-a dorit …voalat! De fapt, cititorii tăi sunt mult mai câștigați. E clar că suntem la mâna ta!

Leave a reply:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s