De ce Leuchtturm1917 și nu Moleskine

Dacă la agende, Moleskine a avut întâietate din nou, datorită unor simple detalii ce țin de practicalitate, când vine vorba de calitate per ansamblu la carnete și carnețele, Leuchtturm1917 câștigă.

Câștigă nu doar la simple detalii, cum că ar fi numerotate paginile, că ar avea coperți tari, plăcute la atingere, că ar avea două șnururi ca semne de carte, în loc de cunul, sau că ar avea câteva foi, la început, anume planificate pentru sumar, unde poți încropi, cât de cât, un soi de cuprins al carnețelului, când te-oi uita în urmă, să știi unde să cauți, ci și la calitatea elementului primordial, aceea a hârtiei adică, a materialului prim pe care-l vei folosi de ori câte ori vei scrie în el.

Buttery. Buttery e cuvântul care descrie perfect senzația filelor de Leuchtturm1917, comparativ cu cea de frunze uscate, creponante, sâcâitoare, ale filelor de Moleskine. Unde buttery ține de mătăsos, mângâietor, aproape plăpumos. O plăcere desprinsă din scrisorile altor epoci, să îți plimbi penița sau vârful pixului pe ele. Sau vârful sâsâit de creion.

Cei care aleg notebookurile Leuchtturm1917, o cunosc și o caută. Muzica blândă, torcând hipnotizant, a foii parcurse încurgător de peniță, la fel de încântătoare ca cea a tablei negre și lucioase, ciocănite precipitat, de creta albă, albind vârful degetelor în graba formulelor matematice, sau ca cea a saniei tăind în fugă, despicat, pârtia proaspăt ninsă.

Leuchtturm1917, deci.

Leave a reply:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s