Ping, un papagal cenușiu zicea

Prea târziu mi-a trecut prin minte că aș fi putut să-l înregistrez, să-l pun ca ringtone pentru mesaje. Ping. Făcea vietatea cu pene cenușii din cușca uriașă. Sau tocmai învățase să facă așa de la vreun ringtone? Parcă și aducea puțin cu clinchetul de la Iphone. N-aveam treabă cu el, venisem cu altele, dar m-a oprit cu ochiul lui ciocănind fix în ochiul meu.

Ce faci, îl întreb.

Își lăsă capul pe-o parte. E șăgalnic cu mine sau ce? Apropii încet dosul palmei de grilaj, măsurând cu precauție cârligarea furioasă a clonțului. În caz că mănâncă carne vie, să nu eu. Nu, nu mânca. Nu azi. Mă privea doar. Galben, fix, din cenușiu, ca ziua. Nu are chef de vorbă. Dau să plec.

Ping!

Mă opresc din pas. Mă uit iar la el.

Ce ping? Tu ai făcut așa, îl întreb.

Cenușiul se înfoaie, să-mi arate și niște puf alb. Mă privește la fel de galben. Dar parcă încântat. De el. Îmi confirmă:

Ping!

Papagalul ăsta face Ping, dau să întreb în gura mare. N-avea rost. Nu mai era nimeni în preajmă. Bravo, îi zic. Super-tril. Ia mai fă o dată, și-mi apropii iar mâna de grilaj.

Ping!

Galeș. Mă seduce. Niște secunde.

Niște secunde, am devenit jucăria lui dincolo de gratii.

Ies. Ce drăguț, îmi zic, să ai așa un papagal în casă. Face ping. Cristalin, nu? Ah, mai bine nu, ce mizerie tre’ să facă, gândesc mai departe, amintindu-mi de canarii noi ai unui cuplu fără copii, pe care-i știam maniaci cu curățenia și pe care i-am găsit c-o movilă de semințe-n mijlocul sufrageriei, împrăștiate de noile, uimitoarele, neașteptatele vietăți de casă. Nu mai știu dacă am întrebat cum de s-au hotărât să-i aibă. Or fi fost seduși. Mai mult.

One comment

  1. Ca și omul, animalele și păsările iubesc libertatea, dar tânjesc după iubire, empatie, comunicare; iar tu, sensibilă, i-ai oferit atenția ta. Asta exersăm și noi, ne-ai reamintit comunicând.

Leave a reply:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s