La Fluturi? Nu, la Vulturi!

Ori că are legătură cu scrisul pentru evaluatori dintr-un concurs, ce mă obligă să învăț, cu greu, să proporționez realist o valorizare externă, fără să-i dau o importanță dezastruoasă care să interfere cu dragostea mea pentru litere, ori că are legătură cu faptul că scriu mai des decât acum câteva luni, ori că, paradoxal, deși scriu mai des, are legătură cu detașarea tot mai mare de propriul scris, și de aici un fel de înstrăinare dureroasă de el, ori că altă variantă ce nu-mi vine acum imediat în cap, cert e că am avut un vis curajos. Adică i-a trebut ceva balls să-mi trântească în față așa o catastrofă. Aceea în care mi se fură manuscriptul și e publicat de altcineva.

Într-o librărie, mă plimb printre rafturi admirând coperți de carte. Mă întâlnesc cu un cunoscut care mă felicită pentru volumul meu.

– Ce volum, zic suprinsă, ca de o farsă proastă.

– Cum ce volum, ăsta nou ieșit, l-am cumpărat să-l citesc, e foarte bun, toată lumea îl vrea.

– Dar n-am publicat nimic!

– Cum nu! Ba da. Nu știai? Uite, aici, La vulturi. Și dintr-un teanc de cărți, o trage pe cea de dedesubt și mi-o arată.

Iau cărțulia în mână și citesc titlul uimită. Nu e corect, a mea se numea La Fluturi, zic.

– La Fluturi? Nu, La Vulturi, îmi răspunde el categoric.

One comment

  1. Normal, ești înșelată, înțeleg, ai sentimentul că pierzi timpul, într-un fel, iar lucrul tău rămâne; timpul e dus pentru totdeauna, ce puteai face, nu mai poți, acea “energie spirituală” care se putea declanșa în acele zile întrerupe lanțul (altfel neîntrerupt sau progresiv), deci te simți neîmplinită neîmplinind sporul pe care-l doreai clădind zi de zi în ritmul tău de-a-ți “scrie” cartea încă rămasă nescrisă. Iar frumoasele tale povestiri prevestesc scriitorul care amână mereu să intre între acele coperți și să umple acele pagini albe cu întregul roman de viață nescris.

Leave a reply:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s