De ce nu se zice nimic de referendum?

De ieri după-masa, ziua alegerilor parlamentare + referendumul pe justiție, tot caut pe net exit poll-urile la referendum.

Nu găsesc nimic, doar procentul de participare și că e validat. Dar cu ce rezultate? Toți stau cu ochii pe procentele PSD/PNL, pe când ce e mai important se lasă în umbră. Referendumul ăsta mi se pare vital pentru România.

Mă gândesc (mă consolez, de fapt), prin extrapolare, că fiind destui care au votat anti-PSD, au fost tot destui care să voteze pro justiția.

Întrebările au fost:

1 – Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?

2 – Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cuextinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?

2 comments

  1. Eu am convingerea că rezultatele vor fi bune. În eventualitatea că (să zicem, dar e exclus!) toți votanții P.S.D. ar fi fost împotriva referendumului, ar rămâne totuși în minoritate față de blocul celor care își doresc o Românie fără oameni corupți. Nu-i așa? Dar era important să stăm cu ochii pe rezultatele procentelor, pentru ca acest rezultat al referendumului să fie aplicat. Nu mai avem noi și acel referendum cu numărul de parlamentari, peste care am lăsat să se aștearnă praful? Oamenii și-au exprimat dorința, de ce nu au fost luați în seamă?

Leave a reply:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s