Zoya goes pretty

Căutam apă de flori, mai exact de trandafiri, și în căutările mele am dat și peste alte flori, cum ar fi de lavandă sau de portocal. Dar eu tot de trandafir căutam, că aia e hidratantă iar aroma de trandafiri e una care-mi place mult. Și-am încercat și diferite branduri, care mai de care mai pompos susținându-și calitățile bio, naturale. Dar deja nu mai e nimic aparte să fie naturale, a devenit clar un trend, nu mai e o excepție. Printre ele, se remarcă, nu datorită calității, cu atât mai puțin a prețului, desigur mult prea mare pentru niște apă de flori, dar pe orice se pune eticheta bio, se pune și un gram de aur, Zoya goes pretty, produse în BulgariaSe remarcă, din păcate aproape, numai și numai datorită numelui.

Brandul. Îl găsesc genial și n-ai nici cum să-l ignori, nici  să-l uiți. Produsele sunt ca multe alte produse bio, raw, 100% naturale, cu desenuțe frumoase, ambalaje cât mai artizanal să amintească cumpărătoarei de vremuri de odinioară, când nu se mânca cu microunde și nu se iubea cu facebook. Pe mine nu m-a ademenit numele, când caut ceva, numele nu prea contează. Dar m-a surprins plăcut inventivitatea și prospețimea unei astfel de denumiri. Mai știu o marcă de parfum care are o propoziție ca nume, Juliette has a gun, nume la fel de percutant și de inventiv, deși mie nu mi-a plăcut, nu mi-a dat o stare bună.

Am luat de la Zoya apa de trandafiri și cea de lavandă. Cea de lavandă e proastă, miroase urât înspre clocit, nici nu știu ce-am să fac cu ea. (O s-o arunce.) Înainte am mai avut una așa de proastă, aproape c-aș zice că a fost înșelătorie, tot de la o firmă bulgară, am să-i caut numele pentru exactitate, aia miroasea și mai oribil. (Nu mirosea, duhnea.) N-am rezistat s-o pun pe piele, am zis că dacă tot am plătit, măcar să n-o arunc direct la canal, ci să-mi clătesc părul cu ea. Bad idea! Mi-a mirosit părul încă și după a doua spălare. Poate e mai bine să nu mă zgârcesc unde nu trebuie și pe asta de la Zoya s-o arunc direct, nu văd niciun added value să-mi clătesc părul cu ea.

Am găsit, în sfârșit, după multe căutări, apa de lavandă perfectă. Și cea de trandafiri. De la un producător din Slovenia, cu un site simplu, cu aspect amatoristic. Biopark cosmetics. Numele…insipid, aproape…corporatist, înregimentat. Din păcate. Pentru că vând o apă de flori mai bună cu mult decât tot ce-am încercat până acum. Și-am cam încercat. Nici nu se compară cu flamboaiantul, veselul, imaginativul, jucăușul Zoya goes pretty. O și vezi, sprintenuță, nu neapărat frumoasă, dar drăgălașă și curioasă, fredonând în oglindă în timp ce își face codițe care-i zâmbesc înapoi în formă de fluturi. Biopark cosmetics își îndreaptă fusta neagră, simplă și-și verifică cocul țeapăn, în timp ce se ridică de la masă cantinei corporației, unde a mâncat singură o salată ofilită citind prognoza vremii și ultimile știri pe telefon.

Apa de trandafiri de la Zoya e acceptabilă, mai bună decât altele, dar nu în top. În top e tot Biopark cosmetics, apa lor de trandafir de damasc miroase foarte puternic și natural, ai zice că miroși un buchet greu de trandafiri grozav parfumați, ca cei de dulceață. Fiind așa de puternic parfumul, inițial am dat cu teamă pe față, mai ales pe la ochi, să nu irite. Nu irită, hidratează și dă strălucire părului. Are culoare lăptoasă, nu transparentă.

Aroma apelor de flori de la Biopark e foarte plăcută, și la cea de trandafiri, și la cea de lavandă, încât aproape îmi vine să mă întreb dacă n-au trișat și n-au adăugat pe ascuns puțin parfum la soluție. Deși nu cred, pentru că dispare repede, așa cum trebuie la o apă de flori. Fiind așa de înmiresmate, sunt ideale pentru aromaterapie a la minut, când poți să trezești pielea și simțurile cu un spray. Vin într-un recipient perfect opac, reciclabil, capac înfiletat, ușor și sigur de transportat în geantă, deși mi-aș imagina că în geantă ai vrea un dispozitiv cu spray, să poți pulveriza. Mi-aș dori un parfum care să miroase așa, fără alte adăugiri de flori și condimente, doar trandafir simplu. Prețul nu e mic, dar e mai mic decât a multor produse similare de pe piață.

Deci doamna Biopark de la cantina corporației poartă pe sub sacoul negru o bluză galben-soare cu buburuze și are lenjerie cu pisici verzi. Pe când Zoya e toantă.

Leave a reply:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s