Ce am aflat răsfoind blogurile

Nimic nou. Dar am primit confirmări pentru ce știam deja. Blogurile pe care le-aș citi ar forma, ca și mașinile de căutare ce dau rezultate personalizate, o bulă bine definită de informații la care m-aș expune, toate cam în aceeași notă cu preferințele mele. O aglutinare și înmulțire a ceea ce ai văzut, vezi, ce rămâne la fel cu ceea ce vei continua să vezi. Nimic nu cade pe dinafară, ca să contrazică bula mea de lume.

Pe când, tocmai asta e provocarea, tocmai aici e creșterea. Să ieși din cocoon-ul tău, să vezi dincolo de el, lucruri pe care oricum să nu le înțelegi din prima, și să-ți lărgești universul, înțelegerea, experiențele. Altfel rămâi condamnat să repeți aceleași lucruri, experiențe, gânduri, nu mai intră nimic nou în sfera ta vizuală, pentru că ți-ai limitat-o cu o pereche foarte bună de ochelari de cal.

Și partea cealaltă, pozitivă, a medaliei ne-noului aflat din răsfoitul blogurilor. Da, știam deja. Dar pe de altă parte ce-am reaflat mi-a dat un cot, mi s-a reamintit de ceva ce știam, dar nu puneam în practică. Cum ar fi să ascult muzică mai des, pentru că face bine minții obosite. Să mă mișc mai mult, pentru că tot ei face bine. Să fiu mai atentă la calitatea vieții de acum, nu din viitor.

Am redeschis muzica, cea clasică de data asta, n-am nervi de cuvinte și de modern. Clasic, instrumente, acorduri, fără cuvinte, doar o fâșie neprovocatoare de sunete ce se urmăresc unele pe altele după niște reguli armonice. Am renunțat de puțin timp la spotify premium, pentru că avea prea puțină varietate la playlisturile individualizate. Și pentru că nici nu-l foloseam pe cât merita investiția, îi dădeam drumul din când în când în weekenduri. Acum cred c-o să mă întorc la el pentru că n-am găsit ceva să-l înlocuiască în aceeași măsură. După un mic search pe app-uri, am văzut că sunt puzderie făcute pentru ascultat muzică, radioonline, dar parcă niciunul din cele vreo 4-5 încercate, nu e ca spotify. Limpede, curat, plătești pentru simplitate și ca să nu fii sâcâit de reclame, de întreruperi, de songuri ce rulează automat, vrei nu vrei, pentru că nu mai ai dreptul, după 5 încercări, să dai skip. Deci, back to the old, to the know, to the tradition, my own personal tradition. Măcar nu pot să zic că n-am încercat.

Leave a reply:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s